فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:9 Issue: 19, Fall- Winter 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • دلنیا اسماعیلی صفحات 1-20
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین هویت حرفه ای و هویت سازمانی اساتید زبان انگلیسی ایرانی با درجه کارایی ایشان بود. تحقیق جاری با 100 نفر به عنوان نمونه آماری از اساتید زبان دانشگاهی از دانشگاه های آزاد اسلامی اصفهان، کرمانشاه و همدان صورت گرفت که همگی بصورت پر کردن پرسشنامه هویت حرفه ای طراحی شده)، پرسشنامه هویت سازمانی و مقیاس سودمندی معلمان را پر کردند. روش نمونه گیری برای انتخاب شرکت کنندگان در این مطالعه, روش نمونه گیری تسهیلاتی بود به این معنا که شرکت کنندگان بر اساس در دسترس بودن و مجاورت به محقق انتخاب شدند. برای پاسخ به پرسش های تحقیق، چهار ضریب جداگانه پیرسون محصول لحظه، و دو رگرسیون جداگانه اجرا شد. نتایج نشان می داد که ارتباط آماری مثبتی وجود دارد. علاوه بر این، نتایج نشان می داد که، هویت حرفه ای، کارایی تدریس اساتید زبان دانشگاهی را بهتر پیش بینی می کرد.
    کلیدواژگان: اساتید زبان انگلیسی، هویت سازمانی، هویت حرفه ای، کارایی تدریس
  • طیبه عیوضی صفحات 21-36
    این مطالعه به بررسی تاثیر آموزش استراتژی خودتنظیم گر بر درستی و انسجام نوشتار در بین فراگیران ایرانی زبان انگلیسی می پردازد. بدین منظور، این تحقیق مدل تدریس اس آر اس را دنبال کرد که این مدل شامل یک تابلو انتقال لغات، مثال ها، و تنظیمگر تصویری بود. برای حصول به اهداف، 50 فراگیر ایرانی زبان انگلیسی که در سطح متوسط قرار داشتند در این مطالعه شرکت داده شدند. طرح تحقیق از نوع تجربی بود که در آن امتحان تعیین سطح، پیش و پس آزمون و نمونه گیری تصادفی به کار گرفته شد. تحلیل های آزمون های نوشتاری در گروه های کنترل و آزمایش، نشانگر تاثیر آموزش استراتژی خودتنظیم گر بر توانایی نوشتاری نمونه های مورد مطالعه بود. یافته ها حاکی از آن بود که مدرسان زبان به بعد فراشناختی نوشتار و به اهمیت آموزش استراتژیهای خودتنظیم گر به مثابه راهی برای دستیابی به استقلال نوشتاری، واقف شده و بدآن توجه نمودند.
    کلیدواژگان: درستی، انسجام، آموزش استراتژی، استراتژی خودتنظیم گر، نوشتار
  • حمید مرعشی*، اعظم چیذری صفحات 37-61
    هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر سخن کاوی نقادانه بر پیچیدگی ساختاری، صحت و روانی نگارش زبان آموزان انگلیسی بود. بدین منظور، 60 زبان آموز سطح متوسط از میان 100 زبان آموز بر اساس نحوه پاسخگویی خود به یک آزمون نمونه پایلوت شده PET انتخاب شدند و به صورت تصادفی به 2 گروه آزمایشی و کنترل متشکل از 30 زبان آموز در هر گروه تقسیم شدند. هر 2 گروه تحت یک میزان آموزش در طی 17 جلسه قرار گرفنتد و گروه آزمایشی آموزش مبتنی بر سخن کاوی نقادانه را تجربه کردند. در پایان، هر 2 گروه در پس آزمون یکسان شرکت کردند و میانگینهای آنان از طریق آنالیز چندمتغیره واریانس مقایسه گردید و نتیجه آن که هر 3 فرضیه رد شدند و ثابت شد که پیچیدگی ساختاری، صحت و روانی نگارش زبان آموزان گروه آزمایشی به میزان معناداری بهتر از گروه کنترل بود.
    کلیدواژگان: سخن کاوی نقادانه، پیچیدگی ساختاری، صحت و روانی نگارش
  • بهرنگ ترابی صفحات 62-83
    مقاله حاضر حاصل کوششی است درمسسیر روشنگری نقش پرارج نژاد، طبقه و جنسیت ونیز تبعیض نژادی و طبقاتی در حیات اجتماعی زنان سیاهپوست امریکایی از دیدگاه یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر سیاهپوست زن امریکایی: آلیس واکر. شیوه باز نمایی آن عوامل اجتماعی - فرهنگی، عمق تاثیر آنها و تبعات اجتماعی - فرهنگی و روان شناختی آن عوامل در زندگی فردی، خانوادگی واجتماعی زنان سیاهپوست امریکایی در آثار منتخب آلیس واکر مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. از آثار مهم آلیس واکر، داستانهای کوتاه " کاربرد روزمره "  Everyday Use  و  "رز لیلی" Roselily  از دید گاه زبانشناسی کاربردی ،   بطور کامل مورد تجزیه وتحلیل بوده اند. سایر داستانهای کوتاه او نیز برای روشنگری و تو   ضیح بیشتروعمیقتر مطلب مورد  مراجعه و استناد قرار گرفته اند.  روش کاربسته در مقاله حاضر "روش تحقیق توصیفی " می باشد.
    کلیدواژگان: قوم نگاری ارتباط، آلیس واکر، نژاد، طبقه، جنسیت وکاربرد زبان، جامعه شناسی زبان
  • ندا اوصانلو صفحات 84-103
    هدف از انجام این تحقیق تعامل دادن فراگیران زبان انگلیسی در یک نوع فرآیند محور و محصول محور بر اساس دستورالعمل نوشتار بوده که اثرات بازخورد مستقیم و غیر مستقیم معلم را بر روی نوشتار فراگیران زبان انگلیسی بررسی می کند. چهار گروه از زبان آموزان که دانش زبانی انها در حد متوسط بود در این تحقیق شرکت کردند. تعداد کل شرکت کنندگان 85 نفر از زبان آموزان دختر بودند که بصورت روش انتخابی غیر تصادفی انتخاب شده و بصورت تصادفی در 4 گروه تقسیم شدند. در گروه اول روش تدریس نوشتار محصول محور تدریس شد و زبان اموزان بازخورد اصلاحی مستقیم از معلم دریافت کردند، در گروه دوم روش تدریس نوشتار محصول محور تدریس شد و زبان اموزان بازخورد اصلاحی غیر مستقیم از معلم دریافت کردند، در گروه سوم روش تدریس نوشتار فرآیند محور تدریس شد و زبان اموزان بازخورد اصلاحی مستقیم از معلم دریافت کردند و در گروه آخر روش تدریس نوشتار فرآیند محور تدریس شد و زبان آموزان بازخورد اصلاحی غیر مستقیم از معلم دریافت کردند. عملکرد نوشتار شرکت کنندگان در هر 4 گروه بر اساس مقیاس رتبه بندی   PET با یکدیگر مقایسه شدند. در ابتدای تحقیق و قبل از دادن هر گونه آموزش، زبان آموزان در یک آزمون قبل از آموزش شرکت کردند که این تست قسمت نوشتار یکی ز ورژن های تست PET  سال 2009 بود. بعد از اینکه تست برگزار شد با استفاده از فرمول محاسبه t-test محقق اطمینان حاصل کرد که هیچ تفاوت چشمگیری در توانایی نوشتار شرکت کنندگان قبل از آموزش وجود ندارد. آموزش ذر هر ترم طی 10 جلسه برگزار می شد. در آخر هر ترم از شرکت کنندگان یک امتحان پایانی گرفته میشد که آن هم یک نسخه از قسمت نوشتار آزمون PET بود. در آخر هم یک t-test مستقل محاسبه شد که چک کند آیا باز خورد مستقیم و غیر مستقیم بر روی عملکرد نوشتار زبان آموزان تاثیر دارد یا خیر. نتایج این تحقیق نشان داد که شرکت کنندگان در گروه فرآیند محور که بازخورد مستقیم از معلم دریافت میکردند بهتر بودند از گروه های دیگر که  بازخورد غیرمستقیم از معلم دریافت میکردند
    کلیدواژگان: بازخورد مستقیم، باز خورد غیر مستقیم، اموزش فرایند-محور، اموزش محصول-محور، مهارت نوشتن، یاد گیری زبان دوم
  • بهروز سربخشیان، مهناز سعیدی* صفحات 104-118
    در تحقیق حاضرمقالات تایپی و دست نویس یادگیران زبان انگیسی ایران در زمینه طول متن، املا و صحت دستور زبانی مقایسه شده است. برای اجرای تحقیق، محقق از نرم افزار Alice Touch Typing استفاده کرد تا 15 یادگیر در سطح بالای متوسط با توانایی تایپ سطح بالا را جهت نوشتن مقالات انگلیسی انتخاب کند. یکی از مقالات به صورت تایپی و دیگری به صورت دست نویس نوشته شد. یادگیران از هر دو جنسیت مذکر و مونث بین سنین 22 تا 35 انتخاب شدند. بررسی نمرات یادگیران در سه عامل ذکر شده با استفاده از آزمون تی وابسته نشان می دهد که مقالات تایپ شده به طور معنی داری از مقالات دست نویس از لحاظ طول متن و صحت دستور زبانی بهتر هستند. با این وجود، تفاوت معنی داری از لحاظ املایی بین مقالات تایپی و دست نویس وجود ندارد. تاثیرات مثبت تایپ کردن می تواند دلیلی منطقی برای یادگیران زبان مخصوصا متقاضیان آزمون تافل باشد تا زمان بیشتری به یادگیری مهارت تایپ کردن اختصاص دهند. همچنین مدرسان زبان می توانند به دانش آموزانی که دارای توانایی تایپ بالا هستند اجازه دهند تا در صورت تمایل مقالات خودشان را تایپ کنند.
    کلیدواژگان: تایپ کردن، دست نویس، اشتباهات املایی، اشتباهات دستور زبانی، طول متن
  • زهره سیفوری* صفحات 119-140
    یکی از مهارتهایی که لازم است دانشجویان آموزش زبان انگلیسی در طول تحصیلات دانشگاهی خود بیاموزند توانایی نگارش متون صحیح و ساختارمند انگلیسی است. تحقیق حاضر به بررسی مقایسه ایی تاثیر سه نوع بازخورد فراشناختی، بازخورد تعاملی معلم، و بازخورد همتایان بر صحت دستوری و ساختارمندی نوشتار دانشجویان کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی می پردازد. آزمودنیهای تحقیق شامل 57 دانشجوی کارشناسی ارشد در سه کلاس نگارش پیشرفته بودند که از بین 70 دانشجو انتخاب شدند و به صورت تصادفی و با توجه به نوع بازخورد دریافتی به گروه های بازخورد فرازبانی، بازخورد تعاملی معلم، و بازخورد همتایان تعیین شدند. در طول دوره آموزشی  8 جلسه ایی روش تدریس فرآیند-محور و ژانر-محور برای تدریس مطالب آموزشی یکسان در گروه ها مورد استفاده قرار گرفت که در گروه بازخورد فرازبانی بر ویژگیهای صورتهای زبانی و تمرینات دستوری مربوطه تاکید داشت، در گروه بازخورد تعاملی معلم تاکید بر مذاکره تعاملی صورت و معنا بود و در گروه بازخورد همتایان، همکلاسان به ارزیابی نوشتار همتایان می پرداختند. تحلیل آماری داده های حاصل از پس آزمون نگارش نشانگر تفاوت معنی دار در صحت دستوری گروه بازخورد فرازبانی بود. تفاوت معناداری در ساختارمندی نوشتاری گروه ها مشاهده نگردید. نتایج موکد تاثیر بازخورد فرازبانی در ارتقاء صحت دستوری نوشتاری است که کاربردهای آموزشی بسیاری دارد.
    کلیدواژگان: بازخورد تعاملی، بازخورد فرازبانی بازخورد همتایان، ساختارمندی، صحت دستوری، نوشتار
  • شعله سید ولیلو، ناصر غفوری* صفحات 141-160
    در نظریه دستور زبان نقش گرای نظام مند هالیدی، استعاره دستوری یکی از ابزار تولید معنی در سطح تجربی می باشد که با استفاده از منابع بالقوه بیان معانی می تواند با برگردان سطح معنا شناختی به سطح دستوری و نحوی زبان، معانی فرایندی زبان از طریق فعل را به صورت جسم در قالب اسم بیان کند. تحقیق حاضر تلاشی است برای مقایسه اینکه فراوانی استفاده از استعاره دستوری به چه نحو در اقتباس سینمایی اثر پدیدار می گردد. هدف تحقیق بررسی تفاوتها در فراوانی  استفاده از استعاره ادبی در رمان بعنوان یک اثر ادبی مکتوب و یکی از اقتباس های سینمایی آن و نیز بررسی نتایج این تفاوتها در شناخت ویژگیهای استعاره دستوری در ژانرهای مختلف است. در مجموعه چهارهزار و دویست واژه متن فیلم تنها هفتاد و دوبار از استعاره دستوری استفاده شده بود در حالیکه تعداد نمونه های استعاره دستوری در همان تعداد واژه در متن رمان بالغ بر سیصدوسی نمونه بود. در هر دو اثر بررسی ها بطور دقیق و با شمارش دستی انجام گرفت تا از هر گونه اشتباهی پرهیز شود. نتایج تحقیق در رابطه با تفاوت فاحش در فراوانی استعاره دستوری در دو ژانر ادبی و سینمایی با توجه به اصول شناخت گرایی و معنی شناسی و تحلیل گفتمان مورد بحث قرار گرفت. نتایج آموزشی تحقیق حاضر آگاه سازی مدرسان زبان انگلیسی از اهمیت و نقش استفاده از استعاره دستوری در انواع مختلف متون و تلاش برای آگاه سازی زبان آموزان در دوره های متوسط و بالای متوسط از اصول نوشتار و گفتار در زبان انگلیسی بود.
    کلیدواژگان: استعاره دستوری، نظریه دستورزبان نقش گرای نظام مند
  • سیده فاطمه تقوی تکیار، مهری جلالی* صفحات 161-177
    استفاده ازفن آوری ها اخیرا باعث شده که آموزش زبان دستخوش تغییرات زیادی شود. یادگیری زبان دوم و زبان خارجی با استفاده از رایانه افزایش قابل توجهی داشته است. از این رو، پژوهش حاضر سعی در بررسی تاثیر استفاده از چند رسانه ای در بهبود دانش دستور زبان دانش آموزان دبیرستانی ایران و همچنین بررسی نگرش آنها نسبت به حالت چند رسانه ای مبتنی بر آموزش کرده است. برای این کار، سه کلاس دست نخورده از دانش آموزان با سطح زبانی  متوسط ​​ در دبیرستانی در تهران به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه چند رسانه ای  (تعداد= 28) ,گروه چند رسانه ای + کتاب درسی (تعداد = 29) و گروه شاهد (تعداد = 33). بعد از همسان سازی گروه ها از طریق آزمون تعیین سطح آکسفورد، یک پیش آزمون گرفته شد و نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین گروه ها در مورد دانش دستور زبان مقصد وجود نداشت. آموزش در 8 جلسه صورت گرفت، گروه اول از طریق عناصرچند رسانه ای مختلف از جمله کارتون , متون , پاورپوینت وغیره آموزش داده شدند، گروه دوم از طریق  ترکیب چند رسانه ای و کتاب درسی آموزش دیدند در حالی که به گروه شاهد به طور سنتی با استفاده از کتاب درسی آموزش داده شد. مقایسه نمرات این گروه ها در پس آزمون با استفاده از آزمون ANOVA برتری گروه چند رسانه ای + کتاب درسی بیش از گروه های دیگر را در عملکرد تست دستور زبان نشان داد. نتایج پرسشنامه نیز تمایل مثبت تر از دانش آموزان در این گروه در مقایسه با گروه فقط چندرسانه ای به سمت استفاده از برنامه های چند رسانه ای در زمینه یادگیری زبان را نشان داد. نتایج حاصل از این مطالعه میتواند روش جدیدی برای کمک به زبان آموزان باشد تا با موفقیت دانش دستور زبان خود را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: برنامه چند رسانه ای، یادگیری زبان به کمک رایانه، دانش دستور زبان، کتاب درسی
  • نادر اسدی آیدینلو، هانیه دواتگری اصل صفحات 178-197
    پژوهش حاضر تلاشی جهت بررسی کمی واژگانی-دستوری چکیده ومقالات علمی-پژوهشی در زمینه علوم گوناگون در طی زمان می باشد. با پیروی از مدل زبانشناسی نقشگرایانه سیستمیک هالیدی ،در این تحقیق سه فرانقش شامل ارتباطات، وجوه، و تم های بکاربرده شده در جمله واره ها مورد تاکید قرار دارند واین که چگونه می توان از روش های زبانشناسی پیکره ای برای مطالعه این فرانقشها در متون مقالات علمی چاپ شده در مجلات آکادمیک بهره برد. بنابراین هدف از تمام این تلاشها مقایسه چکیده ها با متن مقاله کامل آنها و نیز چگونه چکیده ها و متون کامل مقالات آنها در بافت زبانی گسترده تری در طول زمان بکار می روند. نتایج حاکی از آن بود که چکیده ومقالات علمی-پژوهشی در طول زمان از لحاظ واژگانی-دستوری تفاوت دارند و نیز این موارد در زمینه علوم گوناگون متفاوت بکار برده می شوند.
    کلیدواژگان: واژگانی-دستوری، مقالات علمی، فرانقشها، دستور زبان نقش گرای نظام بنیاد
|
  • Dlnia Esmaili, Adel Dastgoshadeh * Pages 1-20
    The purpose of this study was to investigate the relationship among Iranian EFL university lecturers’ professional and institutional identity, and their teaching efficacy. To this end, 100 EFL university lecturers from different branches of Islamic Azad Universities, including Kermanshah, Isfahan and Hamedan, took part in the study by completing the Professional Identity Questionnaire, the Institutional Identity Questionnaire, and the Teachers’ Efficacy Scale. The sampling strategy for selection of the participants of this study was convenience sampling. To answer the research questions, Pearson product-moment correlation and Multiple-regression analyses were run. The results showed that there exists a statistically significant positive relationship between EFL university lecturers' a) professional identity and teaching efficacy, and b) institutional identity and teaching efficacy.
    Keywords: EFL university lecturers, institutional identity, professional identity, research efficacy, teaching efficacy
  • Tayyebeh Eivazi, Iraj Khoshnevis * Pages 21-36
    This study explored the effect of teaching Self-Regulated Strategy on the writing accuracy and cohesion of Iranian EFL learners. In so doing, this study followed the SRS instruction model, using a transition word chart, examples, and a graphic organizer. To achieve the objectives, 50 intermediate Iranian EFL learners participated in this study. The design was experimental which used a proficiency, pretest-posttest and random sampling. The analyses of writing tests in the control and experimental groups revealed that SRS instruction had a positive impact on the participants’ writing ability. The effect of SRS instruction was significant on the participants’ writing accuracy and cohesion. The findings draw language instructors’ attention to the meta-cognitive dimension of writing and importance of teaching self-regulatory strategies as a way for achieving autonomy in writing.
    Keywords: Accuracy, Cohesion, strategy instruction, self-regulated strategy, Writing
  • Hamid Marashi *, Azam Chizari Pages 37-61
    The literature of ELT is perhaps overwhelmed by attempts to enhance learners’ writing through the application of different methodologies. One such methodology is critical discourse analysis which is founded upon stressing not only the decoding of the propositional meaning of a text but also its ideological assumptions. Accordingly, this study was an attempt to investigate the impact of critical discourse analysis-based (CDA) instruction on EFL learners’ writing complexity, accuracy, and fluency (CAF). To fulfill the purpose of this study, 60 female intermediate EFL learners were selected from among a total number of 100 through their performance on a piloted sample PET. Based on the results, the students were randomly assigned to a control and an experimental group with 30 participants in each. Both groups underwent the same amount of teaching time during 17 sessions which included a treatment of CDA instruction for the experimental group. A writing posttest was administered at the end of the instruction to both groups and their mean scores on the test were compared through a MANOVA. The results led to the rejection of the three null hypotheses, thereby demonstrating that the learners in the experimental group benefited significantly more than those in the control group in terms of improving their writing CAF. To this end, it is recommended that CDA instruction be incorporated more frequently in writing classes following of course adequate syllabus design and materials development.
    Keywords: Critical Discourse Analysis, Writing Accuracy, writing complexity, writing fluency
  • Laleh Masiha *, Behrang Torabi Pages 62-83
    The present research tries to show how race, class, and gender and intersectionality in general, have their decisive impact on the black- American women; and how Alice Walker as a womanist, in her selected short stories, tries to show that black women in the U.S. suffer two-fold acts of oppression and discrimination, i.e. male violence affects all women in social life, irrespective of age or social standing, and at the same time being black has exacerbated the black American women’s situation. In the present study, the mentioned socio-political, socio-cultural and institutionalized intersectionality have been analyzed from the perspective of Alice Walker’s selected short stories. Full analysis have been carried out, from applied linguistic point of view,  in Alice Walker’s “Everyday Use” and “Roselily” while Alice Walker’s other short stories have been consulted for further analysis and discussion. The method used to analyze the data is descriptive research method.
    Keywords: ethnography of communication, Alice Walker, intersectionality, womanism, race, class, gender, gender stratification
  • Neda Osanloo, Sholeh Kolahi * Pages 84-103
    This study attempted to systematically inspect the impact of direct and indirect corrective feedbacks on the writing ability of EFL learners when using product/process based instructions. To do so, 110 female EFL learners, between the ages of 15 and 18, were randomly assigned into four experimental groups to receive four different kinds of treatments, namely product-based instruction with direct feedback, product-based instruction with indirect feedback, process-based instruction with direct feedback, and process-based instruction with indirect feedback. The treatment took 10 sessions. Analyzing the results of the two writing tests (pretest and posttest) showed that direct feedback had significant effects on EFL learners' writing in process-based instruction and product-based instruction but indirect feedback failed to show any significant effect on EFL learners' writing in both process-based instruction and product-based instruction. The results also indicated that direct feedback had significantly better impact on EFL learners writing in the process-based instruction than product-based one.
    Keywords: Direct Feedback, Indirect Feedback, Process-Based Instruction, Product-Based Instruction, Writing Ability, Second Language Learning
  • Behrouz Sarbakhshian, Mahnaz Saeidi * Pages 104-118
    This study attempted to compare typed and handwritten essays of Iranian EFL students in terms of length, spelling, and grammar. To administer the study, the researchers utilized Alice Touch Typing Tutor software to select 15 upper intermediate students with higher ability to write two essays: one typed and the other handwritten. The students were both males and females between the ages of 22 to 35. The analyses of the students’ scores in the three mentioned criteria through three paired samples t-tests indicate that typed essays are significantly better than handwritten ones in terms of length of texts and grammatical mistakes, but not significantly different in spelling mistakes. Positive effects of typing can provide a logical reason for students, especially TOEFL applicants, to spend more time on acquiring typing skill and also for teachers to encourage their students with higher typing ability to choose typed format in their essays.
    Keywords: typed, handwritten, spelling mistakes, grammatical mistakes, length of text
  • Zohreh Seifoori * Pages 119-140
    One skill that student teachers need to develop during their academic studies is the capacity to produce accurate and well-organized texts. This study reports on the comparative impact of metalinguistic feedback (MLF), teacher interactive feedback (TIF(, and the peer-feedback (PF) on the accuracy and organization of postgraduate ELT student teachers’ writing. The participants were 57 postgraduate students who were recruited from a population of 70 postgraduate students, in three classes, that were randomly assigned as the MLF group, the TIF group, and the PF group based on the focus of the presentation and the feedback type they would receive during the 14 session treatment. A hybrid process-oriented and genre-based methodology was employed to teach the identical teaching materials to all the groups with a focus on grammatical features and relevant grammatical exercises in the MLF group,   on reflective and interactive negotiation of form and meaning in the TIF group, and on individual peer-assessment of the peer’s writing in the PF group. The results revealed significantly higher levels of accuracy among the MLF group with no significant difference in the organization of the groups’ writing. The findings underscore the role of MLF in enhancing accuracy.
    Keywords: Accuracy, interactive feedback, Metalinguistic Feedback, Organization, peer-feedback, Writing
  • Sholeh Seyedvalilu, Nasser Ghafoori * Pages 141-160
    Within Systemic Functional Linguistics, Grammatical Metaphor (GM) is a meaning-making resource lying at the experiential level that extends the meaning potential through cross-stratal re-mappings between the grammar and the semantics, boiling down, in one of its manifestations to expressing something that should have been a process (verb) in terms of a thing (noun). This study is an attempt at seeing how the frequency of GM used in the novel ‘Frankenstein’ written by Mary Shelly plays out in its cinematic adaptation. It is an attempt at investigating possible differences in the use of GM in the novel as a type of literary prose fiction and in one of its cinematic adaptations, the respective frequencies, along with what implications these differences carry in terms of generic features and functions of GM. In the 4200-word corpus analyzed for the movie adaptation, there were 70 instances of GM emerging upon analysis. In the 4200-word purposively sampled excerpt of the novel, there were above 330 instances of GM emerging. So the frequency of instances of GM in the written version was much more than that in the cinematic adaptation. This significant difference carries many possible cognitive, semantic, discursive, generic and textual implications. A number of pedagogical implications accrue to this research, such as increasing the knowledge of teachers and English language instructors with regard to the role of GM in making metaphorical forms in different texts, increasing knowledge of how to approach the teaching of the skill of reading and writing in upper-intermediate and intermediate classes, deeper critical reading abilities for learners, etc.
    Keywords: grammatical metaphor, systemic functional grammar
  • Seyedeh Fatemeh Taghavi Takyar, Mehri Jalali * Pages 161-177
    Applying technologies has recently caused language education to undertake influential modifications. Hence, this study tried to investigate the impact of using technology in form of multimedia on improving grammar knowledge of Iranian high school students and also examined their attitudes toward multimedia-based mode of instruction. To do so, three intact classes of lower intermediate students were randomly divided into three groups: multimedia, multimedia + textbook, and control group. After homogenizing the groups regarding their proficiency level, the pre-test was run and results indicated no significant difference. Treatment lasted for 8 sessions, during which the first experimental group was taught through using multimedia elements like cartoons, texts, and Power Point Presentation. The second group had their textbook besides multimedia, while the control group was instructed traditionally by means of the textbook. Comparing the groups’ scores on the post-test revealed the superiority of multimedia + textbook group over the other groups in their grammar test performance. The questionnaire outcomes also showed more positive tendency of the students in this group in comparison to the multimedia only group toward application of multimedia programs. Findings of this study might open a novel way to assist EFL learners to increase their grammar knowledge more successfully.
    Keywords: computer assisted language learning (CALL), grammar knowledge, multimedia application, Textbook
  • Valeh Valipour *, Nader Asadi Aidinlu, Haniyeh Davatgari Asl Pages 178-197
    Development of science and academic knowledge has led to changes in academic language and transfer of information and knowledge. In this regard, the present study is an attempt to investigate lexico-grammaticality in academic abstracts and their full research papers in Linguistics, Chemistry and Electrical engineering papers published during 1991-2015 in academic journals from a diachronic perspective through quantitative research design. The focus of this paper is on transitivity, mood and theme analysis in the corpus according to Halliday's (1994) systemic functional linguistics model. So, all the attempts are to find the changes in abstracts and research papers of these disciplines and how they are to be positioned in different linguistic contexts over time. The results revealed that research papers employ the spectrum of possible lexical realization quite differently as compared to general English, especially concerning the use of specific lexical items. Also, the results of chi-squares of each discipline showed that there are significant differences between papers over time at .05 level of significance (.000< .05) with regard to the transitivity, mood, and theme.
    Keywords: lexico-grammaticality, academic papers, metafunctions, Systemic Functional Linguistics